Med et par enkelte klik kan du tage et forbrugslån. Det har aldrig været lettere at låne penge, og der har aldrig været så mange udbydere at vælge i mellem. Det er nemt, men det er også en stor og vigtig beslutning, og det er derfor også vigtigt at vælge med omhu. Af denne årsag, får du her 5 tips som kan hjælpe dig på vej, hvis du overvejer et kviklån.
1. Start med et overblik og en årsag
Det er vigtigt at danne sig et overblik over de mange udbydere. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor store eller små beløbene på lånene og gebyrerne er, hvordan renterne er og ikke mindst hvor lang eller kort tilbagebetalingsperioden er. Derfor er det meget vigtigt med en oversigt over kviklån, så man kan finde et lån der passer ens behov og midler bedst. Dermed er det også vigtigt, at man ved præcis hvorfor, man låner penge, så det ikke bare bliver for sjov. Det er en selvfølge, at man må låne penge til hvad end, man vil – men et godt råd er, at skrive årsagen ned, så man sikrer sig, at pengene går dertil. For mange bruges kviklån til at købe dyrt elektronik som fjernsyn, telefon eller computer, eller til at købe en rejse, nye møbler eller kunne betale en regning. Kviklån har den fordel, at der er en hurtig behandlingstid og megen tilgængelighed, derfor er de gode til at dække mindre, og lidt mere spontane, udgifter.
2. Det er vigtigt, at du har råd til at tage et lån
Når man låner penge, så skal de også betales tilbage – og det må man ikke glemme. Derfor er det vigtigt, at man lægger et budget, hvori man også husker at afbetale på ens lån samt dens renter og gebyrer. Når man vælger beløbet der skal lånes, er det dermed vigtigt at undersøge, hvor meget der månedligt skal betales tilbage, og over hvor stor en periode, det er. På den måde sikrer du dig, at du kan overskue lånet og dets omkostninger.
3. Læs lånekontrakten
I forbindelse med at man forbereder et budget som er tilpasset til ens afdragsaftale, er det vigtigt at vide præcis, hvad man siger ja til, når man godkender et lån. Hvis økonomien kan være skrøbelig, så er det vigtigt, at man undgår overraskelser og krav, som man måske kan have overset. Et godt råd er derfor, at man læser kontrakten igennem, og endda får en anden til at gøre det samme, så man er forsikret en korrekt forståelse.
4. Har du flere lån, så overvej samlelån
Hvis du har flere forskellige forbrugslån ved flere låneudbydere, så kan man ofte med fordel samle lånene til ét større lån hos én udbyder, og dermed spare noget rente og nogle gebyrer. Dette kan især være et godt tip, hvis du kan have udfordringer med at holde styr på mange forskellige månedlige betalinger og forskellige udbydere og krav. Med dette tip betyder det nemlig, at du får udbetalt flere lån på én gang på nær et stort, som du i stedet kan afdrage på over længere tid.
5. Overhold dine aftaler
Husk at der kommer ekstra gebyrer på dit lån, hvis du ikke tilbagebetaler til tiden ud fra lånets vilkår. Er uheldet ude, og din økonomi er stram en måned, så er det vigtigt, at du prioriterer at betale tilbage. Det betyder, at du skal betale det, der står skrevet i følge din lånekontrakt. På den måde undgår du ekstra gebyrer, og altså også at lånets udgifter bliver større end forventet og større end, hvad der er overkommeligt for dig.