Anmeldelse af Spiir økonomi app – og Spiirs gratis budgetskema
Download Spiir til Android Download Spiir til iOS
Som mine mere faste læsere allerede ved, så er flere af mine artikler efterhånden begyndt, at handle om hvordan du kan spare penge i hverdagen, på ferier og på forlystelser.
Så i denne artikel vil jeg anmelde en økonomi app – nemlig den fra Spiir.
-Og som overskriften afslører, så vil jeg også fortælle dig om det intelligente budgetskema Spiir har udviklet til dig – helt gratis.
Faktisk tror jeg ikke, at der er ret mange, der ved hvor meget de rent faktisk bruger af penge. Vi har alle en fornemmelse af det, men når man får det sort på hvidt, så vil man blive overrasket!
Jeg blev meget overrasket, faktisk lidt chokeret.
Min fornemmelse af mit pengeforbrug er åbenbart ikke helt skarp. Så det er lidt af en øjenåbner, at bruge denne app.
Jeg havde et helt andet – mere lyserødt – billede af min økonomi i hovedet.
Måske du har det ligesom mig?
Det er altså ikke helt risikofrit ikke at have styr på ens forbrug.
Det bringer mig frem til, hvorfor har jeg så lige præcist har valgt, at lave en anmeldelse af Spiir?
Det er der faktisk flere gode grunde til…
1. De fleste økonomi apps har enten et salg for øje eller er en anelse partiske. Men det er helt anderledes med app’en fra Spiir. App’en fra Spiir har nemlig ikke noget økonomisk incitament og de vil ikke sælge dig noget.
App’en er helt gratis og koster ikke noget at bruge. Ikke noget med begrænset adgang, begrænset tidsperiode eller lignende. Der er ikke engang reklamer i Spiir.
2. Min anden årsag til denne anmeldelse er, at vi bliver ringere og ringere til at forvalte vores penge. Vores købekraft er forholdsvis stor og hvis ikke den er så stor som lysten, så låner vi bare penge.
Uanset hvad det end måtte koste os. Vores trang til mere svækker vores dømmekraft og fornemmelsen af forbruget er ofte for rosenrødt. Jeg er en af dem – og jeg kunne lave en hel artikel om måden at håndtere “vores” økonomi på.
Der kunne være en tredje grund, som er det gratis budgetskema. Mit primære fokus vil være på økonomi app’en. Men en kort gennemgang af budgetskemaet bliver det også til – det er nemlig et virkelig godt stykke værktøj. Gennemført, simpelt, informerende og motiverende.
Anmeldelsen er forholdvis grundig. Så har du ikke tid til, at læse hele anmeldelsen, eller vil du bare gerne se hvilke nøgleord jeg sætter på Spiirs økonomi app og høre min konklusion, så klik her og du sendes direkte til anmeldelsens konklusion.
Jeg vil skynde mig at sige, at anmeldelsen og artiklen er selvfølgelig ikke lavet for, at pege fingre eller få dig til, at føle dig som én, der ikke kan håndtere din økonomi. Men for at give en hjælpende hånd til dagligdagen og måske på sigt undgå en tung økonomisk byrde.
Som nævnt får du mere end bare en lille simpel økonomi app. Den er nemlig ret klog.
Mere om det i gennemgangen af app’en. Plus min ord på hvorfor jeg synes du skal bruge Spiir i din dagligdag.
Men der er mere… (Lyder som TV Shop I know)
Der er faktisk mere. En rigtig fed feature og mulighed som Spiir giver dig i tillæg til app’en.
Det vender jeg tilbage til sidst i anmeldelsen (som tidligere nævnt er det selvfølgelig budgetskemaet med det store forkromede overblik).
Lad os komme igang med Spiir økonomi app’en…
Gennemgang af Spiirs økonomi app og funktionerne
For at give dig det bedst mulige indblik i hvordan Spiir fungerer, så har jeg indsat en masse screendumps med tilhørende beskrivelser.
Men først… Ham her kan gå hen og blive din bedste ven – selvom han er streng.
På den anden side, så er du jo med til, at sætte hans tone.
Sig hej til Spiir
Det er fyren her, som vil give dig tips, notifikationer og medelelser i app’en. Din nye – og gratis – økonomiske rådgiver.
Og der er virkelig lagt noget energi i, at få udviklet denne feedback fra app’en. I starten virker det som den normale intro man får, når man starter en ny app. Men her fortsætter den inteligente feedback på baggrund af alle de inputs den får og lærer løbende.
Download og installering af Spiir økonomi app
Download af app’en gør du som du plejer. I Google Play til Android eller i App Store til iOS (downloads findes i toppen og i bunden af artiklen).
Hvis nogle af de indsatte screendumps ikke er helt ligesom dem du ser på din smartphone, så er det fordi jeg bruger Android-versionen (Iøvrigt på en OnePlus 2).
Okay, first things first.
Det første du mødes af er din nye personlige og økonomiske rådgiver – Spiir.
Han tager dig igennem de indledende indstillinger og registreringen af dig som bruger.
Det næste skridt er, at få registreret dine bankkonti, kredit- og hævekort.
Er dine penge og informationer egentlig sikre her?
Min første tanke falder på sikkerheden. Der er meget snak i medierne om misbrug af vores bankoplysninger og kreditkort. Så her ville jeg ønske, at jeg blev forsikret meget grundigt omkring sikkerheden af mine oplysninger. Det kunne være som en del af opstartsfasen – måske det kommer pga denne anmeldelse og Jeres feedback?
Jeg har søgt nettet tyndt efter oplysninger omkring sikkerheden i Spiir.
Du kan være helt rolig. Dine oplysninger sikre. Ikke engang Spiir kan se dine oplysninger. Og man får ikke bare lige adgang til dine bankoplysninger. Der ligger mange timers arbejde, mange penge og et utal af certificeringer i at sikre dine oplysninger.
Hele Spiirs eksistens afhænger af troværdighed og sikkerhed.
For en god ordens skyld, så kan du opsætte app’en til at bede dig om, at indtaste en selvvalgt 4-cifrede kode ved hver opstart. Så er du sikker på, at der ikke er nogen, som lige skal snage eller går i din app ved et uheld.
Synkronisering af bankkonti og overblik
Nedenstående billede viser de bankkonti jeg har valgt, at synkronisere med Spiir. Du kan nemlig helt selv bestemme hvilke konti du vil se.
Kortet med “Top 3 forbrug”, som du ser overfor, er en del af de kort, som du dagligt eller ugenligt mødes med.
Her viser Spiir dig hvordan din økonomi har det. Den kommer med en kommentar om du er på sporet eller om det løber løbsk.
Spiir fortæller dig, hvordan du klarer det i forhold til dine opsatte mål for dine forskellige kategorier og/eller konti.
Spiir fortæller dig også, hvis dit forbrug er steget meget i forhold til tidligere ugers og måneders forbrug, på en bestemt konto eller en kategori.
Det kan jeg rigtig godt lide. Det hjælper mig til at få styrket motivationen, så jeg eventuelt holder lidt igen og ser det som en sejr, at holde kursen fra tidligere. Det er også godt til, at få en bedre fornemmelse af, hvordan dit forbrug er kontra hvad du selv forstillede dig.
Overskuelig app og platformat som er nem at overskue og administrere
Brugervenligheden og den intuitive platform er i højsædet hos Spiir.
Det er dejlig nemt, at bruge denne økonomi app. Specielt set i lyset af, hvor komplekst et økonomi-program kan være i sig selv.
Nederst i app’en kan du f.eks. altid tilgå menu’en med dine indstillinger, konti, bilag, forbrugsmål osv.
Ingen af de nyttige funktioner er mere end maks to klik væk.
I samme ombæring kan jeg nævne, at det generelle look and feel nok mest er henvendt til den yngre del af befolkningen – eller under 40-50 år umiddelbart.
Men jeg forstår temaet og den måde økonomi app’en tager sig ud på. Det er hos den yngre del af befolkningen, at der er en stigende tendens til dårlig forvaltning af økonomien. Så det er vigtigt, at den rammer netop den målgruppe bedst.
Og det det gør den rigtig godt. Den gør det nemt at overskue og få overblik. Noget som mange andre apps godt kan mangle.
Den gør det så godt, at jeg gider bruge den ofte. Ikke hver dag, men bestemt flere gange i ugen. Mest for at se hvordan jeg klarer mig i de personligt opsatte mål – og selvfølgelig pengebeholdningen på kontoen.
Nogen gange er der også nogle posteringer, som manuelt skal kategoriseres for‚ at du kan få det korrekte billede af din økonomi. Det er mest i starten du skal det, da Spiir så efterfølgende bliver klogere og selv gør det.
Tilbage til app’ens funktioner.
Som tidligere nævnt kan man opsætte forbrugsmål. Og dem synes jeg der er meget potentiale i.
Hvorfor?
Jo, fordi det er dem, der kan være med til, at nedsætte dit forbrug af “unødigt” forbrug.
Sæt f.eks. et forbrugsmål for fastfood på 100 kr. i ugen. Vælges nemt med en slider, som du trækker op eller ned. DONE.
Efterfølgende får du tilbagemeldinger løbende på dit forbrugsmål.
Jeg har faktisk aldrig haft en idé om mit forbrug af fastfood. Lad mig sige det sådan – det er nok lidt højere end forventet.
I forlængelse af dine forbrugsmål kan jeg nævne, at du kan indstille notifikationer til mange flere ting end bare forbrugsmål.
F.eks. kan du vælge kun at få notifikationer, når du overskrider et forbrugsmål eller når du har en indtægt.
Endnu en ting, som Spiir har gjort let for dig. Din økonomiske assistent melder tilbage, når der er uregelmæssigheder eller ting som du evt. skal tage action på. Det gør den ved hjælp af de kort du ser når du starter app’en op.
Det dejlige ved kortene er, at de er meget informative på få linier.
Du kan klikke på kortet og blive taget direkte til informationens kilde.
Eller du kan swipe kortet op og så vises det ikke mere.
To funktioner jeg synes er super godt lavet, omend simple.
Mere synes jeg egentlig ikke, at der behøver at blive fortalt om Spiirs app. Ellers må du meget gerne stille spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor.
Men som lovet, så vil jeg før min konklusion lige runde Spiirs online budgetskema.
Spiir gratis online budgetskema
Det var faktisk lidt tilfældigt, at jeg faldet over budgetskemaet (det burde informeres om i app’en).
Jeg gik på Spiirs website og loggede ind med min Spiir bruger og et stort overblik over mit forbrug dukker op.
Websitet og budgetskemaet finder du iøvrigt her.
Jeg blev meget positivt overrasket og har man ikke lige været på deres website, så falder man nok ikke lige over den pose guld. Jeg er nemlig vild med den funktion. Jeg er, på trods af overforbrug, en sucker for statistikker, flotte opsatte grafer og budgetter.
Der er en ultra nem menu i venstre side af skærmen. Ikke så meget larm.
Komplet overblik over dine indtægter, udgifter og dit samlede resultat for året. Plus en sammenligning af dig og den gennemsnitlige bruger af Spiirs budgetskema.
En anden detalje jeg vil anbefale dig at bruge, er det intelligente budgetskema.
Spiir hjælper dig med, at få lavet et budget, som vil holde din økonomi på rette kurs.
Og gør det på en nem måde for dig.
Spiir har virkelig gjort nærmest alt for, at automatisere mest muligt og gøre det nemmest muligt for os.
For at bruge det automatiske budgetskema skal du have kategoriseret mindst 95% af alle poster (gøres iøvrigt nemt under “poster”, hvor du kan vælge flere ad gangen. Første gang kan det dog tage lidt tid). Men det skal gøres. Ellers kan Spiir ikke lægge dit budget automatisk.
Konklusion
Simple funktioner, nemt overblik, motivation og forståelse af et komplekst emne.
Det synes jeg passer godt på økonomi app’en og på budgetskemaet.
Som du nok har regnet ud, så er jeg vild med det simple overblik og den nemme navigering. Plus den indsats, som er krævet af brugeren er minimal.
De informative kort gør til intet problem at bruge app’en nærmest dagligt.
Og ligeså vigtigt – måske vigtigst – så er det ikke en app du skal bruge flere dage på at lære. Den er meget intuitiv og du føler dig helt hjemme i den på meget kort tid.
Jeg tror rent faktisk, at denne app (og budgetskemaet) ikke bare nøjes med, at give dig overblikket over din økonomi. Men den kan også motivere dig til, at tænke mere over dit forbrug. Det kræver selvfølgelig også, at du har lyst til at få det store forkromede overblik over din økonomi. Det føler jeg helt bestemt, at Spiir er med til at gøre her.
Spiir får en klar og stor “tommel op” fra Gode-Tips.dk og mig – og selvfølgelig 5 store stjerner.
Ikke kun pga funktionaliteterne, men også for hensigten. Vi er mange, som kan få stor gavn af Spiir.
Den er allerede en del af min hverdag.
HVEM: Spiir er primært for den “yngre” del af befolkningen – under 40-50 år, som gerne vil have overblik over økonomien og lidt motivation til, at holde budgetterne.
DET GODE: Overskuelig. Intuitiv. God kobling mellem app og desktop-version. Både app og budgetskema er GRATIS. Øger motivationen og forståelsen for ens økonomi. Langt de fleste ville kunne sætte sig ind i egen økonomi og få overblik.
DET DÅRLIGE: Kategoriseringen af alle ens poster kan tage noget tid. Jeg savner at mærke, at app’en er helt sikker at bruge. Kan for nogen måske virke useriøs pga layout og assistenten Spiir.
PRIS: 0 kr.
Kunne du også tænke dig, at lave din egen app? Mustache kan hjælpe dig. Det er så nemt som, at klikke på “Lav en app“.
Du kan alternativt også tjekke https://laterz.io ud.