DU kan redde liv!
Der er større og større behov for, at vi hjælper hinanden i livstruende situationer. Afstanden til professionel hjælp og ventetiden på at hjælpen kommer frem bliver længere og længere.
Derfor hviler der et ansvar på dig og mig for, at hjælpe så godt vi kan, når vi kan.
Den mulighed har du nu! Du kan blive Hjerteløber. Download Hjerteløber-app’en nederst på siden og tilmeld dig – ALLE over 18 år kan tilmeldes.
Vidste du…
At der, ved hjertestop, kun er 3% chance for overlevelse, hvis man ikke hjælper til, men bare venter på ambulancen?
Måske har du ikke oplevet i dit nærområde, at nogen er faldet om med hjertestop, men faktisk sker det hver anden time i Danmark, at nogen falder om med hjertestop. Og der kan være langt til hjælpen. Men nu kan vi alle hjælpe med – uanset om du har taget livredder- eller et kursus med hjertelungeredning.
Skal man have taget livredderkursus for at være Hjerteløber?
Man behøver ikke have taget et livredderkursus for, at kunne blive Hjerteløber. Det anbefales selvfølgelig, men i første omgang handler det om, at få noget førstehjælp – hurtigt. Og både Hjerteløber-app’en og hjertestarteren guider dig gennem forløbet.
Hvordan fungerer det, når man er Hjerteløber?
Sker der et hjertestop i dit område, vil alarmcentralen sender besked til de 20 mennesker, som er tilmeldt i nærheden af ulykken. Hvis de mener du kan nå hurtigere frem en lægehjælp.
Når du kontaktes, så skal du hurtigst muligt hente en hjertestarter og finde hen til personen.
Vidst du…
At 75% af alle hjertestop, som sker udenfor hospitaler, sker i hjemmet?
Hjerteløber app (til iOS, Android)
Hvad hvis du ikke er i området, når et hjertestop finder sted?
Hvis du ikke er i nærheden, når du modtager beskeden gør du blot opmærksom på dette. Du er som hjerteløber ikke den eneste tilknyttet dit område – det er ihvertfald målet med denne kampagne. Vi skal have så mange som muligt med i denne ordning.
Sådan bruger man en hjertestarter
Sådan giver du hjertelungeredning
Hjerteløber app (til iOS, Android)