Denne artikel vil give dig opskriften på den perfekte pizzabund. Og nok ikke overraskende, så er den bagt på en pizzasten. Men der er meget mere i det end det. Det handler nemlig om, at du bruger de helt rette ingredienser. Dem giver jeg dig her.
Og faktisk så er det super nemt, at lave den perfekte italienske pizza! Denne klistrer ikke og tager kun få minutter at forberede ????
Du får en simpel opskrift, en nem fremgangsmåde og steder at finde en god pizzasten – eller bagesten – og hvordan du bruger pizzastenen.
To nøgle-ingredienser i den perfekte pizza: “Tipo 00” og “Mutti“.
Det største samtaleemne, når det kommer til pizza er bunden. Den er altafgørende for madoplevelsen. Er du som jeg og har prøvet måske 20-30 forskellige pizzeriaer, så har du sikkert også prøvet 20-30 forskellige bunde. Selvfølgelig er nogen til bløde bunde og andre til sprøde og måske nogen er til store fyldige kanter. Men er du til sprøde bunde og pizzaer, som ikke kun fylder din mave med brød, så skal du bruge denne fremgangsmåde.
Opskrift til den perfekte pizzabund
Først får du opskriften på den perfekte pizzabund. Ingredienser, fremgangemåde og brugen af pizzasten.
Ingredienser:
500 gram italiensk hvedemel Tipo 00 (f.eks. Il Fornaio) – Vigtigt at bruge “Tipo 00”
500 gram italiensk durummel (f.eks. Il Fornaio)
0,5 ltr lunkent vand
15 gram gær
2 spsk. olivenolie
3 tsk. Salt
OBS: Du skal være opmærksom på, at det skal være italiensk mel du bruger og det er vigtigt for resultatet, at du vælger Tipo 00 hvedemel.
Sådan laver du pizzadejen:
- Gæren opløses i vand, og der tilsættes salt og olivenolie.
- Hvedemelet og durummelet blandes sammen, og tilsættes lidt efter lidt.
- Dejen æltes godt.
- Den skal være let våd, men ikke klistret.
- Herefter skal dejen hæve i ca. 1 time, og så er den klar til brug.
Sådan laver bager du pizzaen:
- Rul pizzadejen ud i et tyndt lag. Den hæver lidt under bagning.
- Læg pizzadejen på en pizzaspartel eller et skærebræt før du pynter den. Ellers kan den være svær at flytte over på pizzastenen efterfølgende.
- Læg pizzaen på pizzastenen på gasgrillen eller i ovnen (se længere nede hvordan du bruger en pizzasten).
- Tip: Brug “Mutti Pizzasauce” i stedet for alle de “traditionelle” tomatsaucer som første lag på pizzaen (fåes blandt andet i Føtex).
- Hold temperaturen mellem 225 og 250 i grillen eller i ovnen. Sørg for at pizzastenen er gennemvarmet og blev varmet langsomt op.
Nyttige tips:
- Søg for at de to mele er blandet godt sammen før de hældes gradvist i vandet.
- Dejen kan godt hæve op til 2 timer, men put den efterfølgende i køleskabet.
- Skær dejen rundt om en tallerken eller et pizzafad, så den bliver fin og rund.
- Pizzaen bliver bedst lavet i en gasgrill. Det er meget svært at styre bagningen i en kulgrill. Alternativ kan den laves i ovnen i istedet for en gasgrill.
Hvordan bruger man en pizzasten?
- Allerførst så er det super vigtigt, at du varmer din pizzasten langsomt op. Altså den må ikke puttes på en grill eller i en ovn som er forvarmet. Læg pizzastenen i når du starter grillen eller ovnen op.
- Husk at smøre den i solsikkeolie engang imellem. Og husk at du ikke må bruge vand og sæbe på den. En fugtig klud kan du bruge. Dog kommer det an på hvilken bagesten du har købt. Læs altid den medfølgende brugsvejledning.
- Når du er færdig med, at bruge den så lad den stå på grillen eller i ovnen og køle af. Ikke noget med at tage den ud og skylle den eller lignende.
- Du skal ikke være bange for, at din pizza klistrer fast. I løbet af få sekunder er pizzadejen – eller bunden – blevet sprød og den vil aldrig klistrer til stenen. Heller ikke engang hvis du brænder den på.
Hvilken pizzasten – eller bagesten – skal du så købe?
Der findes flere forskellige slags pizzasten (også kaldet bagesten). Nogen er lavet af lavasten, nogen af keramik og andre af keramisk glas.
Læs også: Håndbold nyheder
Personligt er jeg mest til sten-modellerne. Synes bare der er noget autentisk over det.
Gå efter en bredde på mindst 33 cm, så er du sikker på, at kunne lave stor flotte pizzaer. Og laver du børnepizzaer, så kan du have 2 eller 3 på ad gangen og uden problemer på de lidt større.
Husk at du også kan bruge en pizzasten til kager, boller og brød. Du får helt perfekte resultater.
Jeg har listet nogen op for dig her, så du får et lille overblik over hvilken pizzasten du skal bruge i jagten på den perfekte italienske pizzabund.
Pizzasten af lava fra Etna
Materiale: Lavasten fra Etna
Info: Der medfølger en pizzaspartel i træ, som er meget bevendt, når du skal lægge pizzaen på stenen, tjekke den og servere den.
Størrelse: 38×30 cm
Pris: 449 kr
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5)
Pizzasten med bageplade
Materiale: Sten plus en metal bageplade
Info: Fin bagesten med aluminiumsplade. Kan bruges med og uden aluminiumspladen.
Størrelse: 37 cm
Pris: 198
⭐️⭐️⭐️⭐️ (4)
Morsø pizzasten i keramisk glas
Materiale: Keramisk glas
Info: Morsø Vetro kan bruges på alle varmekilder og op til 500 grader. Udover dens egenskaber, så er den super stilet at se på og bruge som severingsfad til både kolde og varme severinger.
Størrelse: 34 cm
Pris: 499,95 kr (FRI FRAGT)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5)