København er på mange måder en fantastisk by. Udover at være Danmarks hovedstad besidder den en masse kompetencer og unikke, kulturelle oplevelser og elementer, der gør det til en fryd at bo i. Og nærmest uanset hvor man er fra i landet, har man aflagt visit i storbyen og mærket energien i solen langs vandet og i de mange parker. Det er nærmest til at blive afhængig af.
Med de mange muligheder i København kommer naturligvis også en stor efterspørgsel på at få lov til at bo i byen. Det kan både være studerende, som måske skal læse på Københavns Universitet. Det kan være folk, der flytter hertil for et givent job. Men det kan også være andre typer af personer, som blot har lyst til at føle og leve i København. For det er uden tvivl en af landets skønneste byer. Derfor kan det også være svært at finde en bolig her i København. Men det vil jeg hjælpe dig med i denne artikel.
Start din boligjagt tidligt
Mit første tip er, at du skal starte din søgen efter en bolig så tidligt som overhovedet muligt. Der er som sagt mange om buddet, og jo tidligere du starter din boligsøgen, jo bedre chancer har du for at få akkurat den bolig, du søger. Det er ikke unormalt, at der er lang kø på ventelisterne på de boliger, der står ledige i København.
Ydermere er der sommetider ventetid på, at du kan overtage lejligheden, hvorfor du alligevel skal være ude i god tid for at nå at få din nye lejlighed, inden du skal være ude af din nuværende.
Vær godt klædt på
Et andet råd er at være godt klædt på. Når en udlejer begynder at holde åbent hus på sine lejemål, vælger vedkommende ofte at udleje til den første, der siger ja tak. Og her handler det igen om at være hurtig! For at du kan blive hurtigere, kan du starte med at forberede dig. Altså få besvaret så mange spørgsmål, så du ikke skal undersøge disse, efter du har været til åbent hus.
Her tænker jeg fx på at gennemregne, hvorvidt du har råd til at bo i denne lejlighed. Undersøge, om der ligger nogle gode indkøbsmuligheder i nærheden. Om du har mulighed for parkering og mange andre spørgsmål, som er mulige at finde svar på allerede hjemmefra. Gør du dette, kan du rykke hurtigere, når du har set lejligheden med egne øjne – og måske sige ja tak til den med det samme. I så fald øger du dine chancer markant for, at du får lejligheden frem for de mange andre interesserede.
Du kan måske endda ringe ind til dem, der udlejer, og få svar på mange spørgsmål af mere praktisk karakter, som kun de kan svare på. Så slipper du for at skulle stille disse spørgsmål til åbent hus og først derefter dig forholde dig til svaret – uanset om det er positivt eller negativt sammenlignet med, hvad du havde håbet på.