Opdateret 16.10.17
Her er samlet 19 gode råd om, hvordan du undgår det de fleste frygter i ferietider, højtider og når huset ellers står tomt – nemlig hvordan du kan undgå indbrud. Tyvene ved at langt de fleste familier er samlede omkring f.eks. ferier, julen, påsken og andre større helligdage – og det er lig med masser af tomme huse, og med god tid til at tømme huset for værdier.
Vil du undgå indbrud, eller rettere forebygge indbrud, så er her listet 18 råd og tips til, hvordan du kan slippe for at vende hjem til et tømt og endevendt hus. En episode, som kan have flere konsekvenser end bare mistede ting. Men også varig frygt og ubehag ved, at fremmede har været i alle ens private ejendele og rodet rundt på børnenes værelser.
Se hvordan du gør tyvenes “arbejde” sværere og blive en af dem, som kan undgå indbrud.
TIP: Nederst i artiklen kan du se nogen af de tricks indbrudstyvene bruger, når de “mærker” et hus som klart til at blive røvet.
1. Det du plejer
Gør det du plejer at gøre når du forlader hjemmet. Lås selvfølgelig døre og vinduer. Tjek at du har fået låst dit skur og din garage. Gå en runde om huset og se om alt er som det skal være. Fjern evt. værktøj, stiger o.lign, så tyvene ikke får ekstra hjælp, når nu man gerne vil undgå indbrud og ikke ligefrem tilskynde det.
1.1 Gardiner
Rul ikke alle dine gardiner for og luk huset helt af, selvom man net kan tro, at det ville være med til at undgå indbrud. Det kan signalere, at der ikke er nogen hjemme og du gerne vil “lukke” huset af. Det kan virke som om, at du gerne vil “skjule” værdier for tyven. Det kan vække interessen. Vis istedet at der ikke er noget at komme efter, hvis de skulle kigge ind.
2. Automatisk lys-tænding ved føler og/eller skumrings sensor
Tyve kan selvsagt ikke lide at blive set og få opmærksomhed. Automatisk lys-tænding, lys med skumrings sensor eller lys-tænding med sensor er godt at have. Og det virker. Et oplyst hus er ikke attraktivt at bryde ind i. Det vækker opmærksomheden hos naboer og forbipasserende og man øjner med det samme, hvis ting ikke er som det plejer. Belysning er en effektiv måde at undgå indbrud på. Men lad være med, at sætte belysning op som kan genere naboerne. Så ryger nabohjælpen sikkert i vasken.
2.1 LED pærer
Er du bange for at din elregning løber løbsk, hvis du har lys tændt hele vejen rundt om huset? Så køb LED pærer. Med et forbrug på max 3 watt per pære, så kan du have 10 lamper med 1 LED pære til, at brænde 10 timer hver dag hele året rundt for 250-300 kr! Prisen på en LED pære ligger mellem 50 og 200 kr. alt efter kvalitet og styrke. De fleste LED pærer har levetider på mere end 10.000 timer, så prisen tjenes hurtigt hjem igen.
3. Tænd lys og lyd indenfor
Tænd lys indenfor så huset ser beboet ud, når du ikke er hjemme. Og brug gerne en timer, så det ikke er tændt 24 timer i døgnet. Man kan købe små timere, som går på netværket, så man kan tænde og slukker over nettet med sin smartphone. Hos flere alarmselskaber er de med i de opstartspakker man kan få og de kan også tilkøbes senere.
Den kan også bruges til andet end lamper. Du kan tænde og slukke fjernsynet eller radioen. Ofte har tyvene luret den med at folk har lyset tændt, men det er ikke mange, der har fjernsynet til, at være tændt mens de er på ferie, da det er halv-dyrt i strøm. En lille note er, at det ikke er alle fjernsyn som tænder når man bare slår strømmen til. Nogle går bare på standby. Så det skal man lige sikre sig først. Man kunne som alternativ tænde en radio. Sæt en automatisk timer og du skal ikke bekymre dig om det, mens du er på ferie.
Lad være kun at tænde et enkelt lys inde på et værelse eller lignende. Det lugter langt væk af et forladt hus, når alt er tomt og sirligt ryddet, men der lige er et enkelt lys tændt.
Lad dit fjernsyn være slukket og brug en TV simulator istedet. Den simulere et tændt fjernsyn og har større effekt end tændt lys, da det er de færreste, der har fjernsyn til at stå tændt, mens de er på ferie. Som nævnt kan en radio med høj musik også have en præventiv effekt så du kan undgå indbrud.
4. Pas på dine vigtigste dokumenter og mediefiler – børnebillederne kan ikke tages om
Tag backup af din computer eller tag den med. Eller sørg for online backup, så du ikke selv skal gøre noget aktivt i forhold til backup af din computer. Man kan købe tjenester til omkring 1 kr om dagen, som gør det hele automatisk hver dag. Det er nemt! Og alle vigtige dokumenter og billeder af familien er i sikkerhed. De mistede billeder eller dokumenter kan ikke erstattes med penge. Så undgå de forfærdelige og ærgerlige opdateringer på Facebook med bønner til tyven om at aflevere computeren tilbage.
Billig, nem, automatisk og sikker online backup fåes til omkring 1 kr hos Backblaze.com – og det er ikke “fra-priser”. Det er uanset mængde af data! Og det sker helt automatisk. Du skal ikke selv gøre noget aktivt. Den laver backup så snart din computer er tændt.
En anden mulighed er en ekstern harddisk. Plads til nærmest al den data du kan forestille dig koster fra et par hundrede kroner. De fleste kan du sætte op til, at lave automatisk backup så snart du sætter den til computeren.
5. Nabohjælp
Som nabo står man som regel altid klar med en hjælpende hånd til naboerne med at holde øje med huset i højtiderne. Den ene tjeneste er jo den anden værd, så hjælp hinanden. Og din nabo vil sikkert også gerne undgå indbrud. Bed naboen om at tømme din postkasse. Kigge efter fremmede biler og mennesker. Se efter om der er sat mærkater på huset eller skrald, som ligger på grunden. Tyvene mærker ofte husene før de bryder ind, så de ved der er noget at gå efter i huset. Det er et meget brugt fænomen at sætte små klistermærker på vinduer, postkasser eller sokler og lægge lidt affald i indkørslen. Sner det omkring jul, så bed naboerne om at sende ungerne over og lave lidt fodspor i sneen eller få dem til at bygge en snemand. Nabohjælp kan være afgørende for undgå indbrud.
Har du en alarm, som er sat op til at ringe til dig, når alarm går i hus, så er det en god idé at sætte din nabo på opkaldslisten, så i tilfælde af at du ikke besvarer opkaldet, så bliver det viderestillet til den næste på listen. Aftal det selvfølgelig med naboen før du sætter ham eller hende på listen. Aftal evt. hvad I gør i tilfælde af indbrud. Tilbyd selvfølgelig at gengælde tjenesten, så kan I sammen sørge for at undgå indbrud.
Nabohjælp kan også komme i form af mindre patruljering. Ja det lyder voldsomt, men det skal forståes sådan at de, som er hjemme i højtiderne lige går et par omgange ekstra på vejen. Både for at se om der skulle være noget usædvanligt i kvarteret, fremmede biler eller ukendte personer. Men det gælder også om at blive set af potentielle indbrudstyve. Jo mere befærdet kvarteret er jo bedre.
Pas på med at blive for paranoid og mistænke alt og alle som du ikke kender. Brug den sunde fornuft. Og husk at ser du en indbrudstyv igang med et indbrud, så ring 114 og få fat i politiet og tag ikke affære selv. Materielle ting er ikke risikoen værd at sætte livet på spil for. Indbrudtyve kan gå i panik og handle voldsomt. Se om du kan få taget et par billeder eller videoer af dem og deres bil. Så ville de muligvis også kunne kædes sammen med flere indbrud.
6. Lad opvasken stå og forebyg indbrud
Okay måske er det ikke kun opvasken, som gør at man kan undgå indbrud, men endelig kan man lade opvasken stå med god samvittighed. Det kan bidrage til at undgå indbrud. Jo mere huset ser benyttet ud jo bedre. De fleste gør huset rent, rydder op og efterlader det, så det er rart at komme hjem til efter en ferie. Men det kan altså godt betale sig, at lade det rode lidt og få det til at se beboet ud. Der er ingen grund til at signalere, at der ingen er hjemme.
Det samme gælder skraldespanden. Er den nyligt tømt, så spørg naboen om de ikke kan smide affald i den et par gange.
7. Lånebil
“Lån” en bil og parkér den i indkørslen. Har du normalt to biler, så stil den ene bil i midten, så det ikke er åbenlyst, at der normalt er to. Hvis ikke du kan låne en til hele ferien, så spørg om naboen kan parkere den hos dig før og efter arbejde eller når de ikke bruger den. Det er meget simpelt. Holder en bil i indkørslen, så ser huset beboet ud og selv en lille ting som dette kan bevirke at du undgår indbrud.
8. Vasketøj på tørresnoren
For at bringe lidt liv i og omkring huset, kan hænge tøj på vasketøjssnoren. omend man ikke skal tillægge dette tip en megen værdi, så kan det muligvis hjælpe i det store billede. Det er de færreste, som hænger tøj ud, hvis det er op til jul du tager på ferie. I sommerperioden vil det give mere mening. Desuden skal tøjet heller ikke have den store værdi af åbenlyse grunde. Det kan jo både blive taget og blive ødelagt.
9. Videoovervågning
Det er rigtig godt med videoovervågning. Det kan skræmme flere indbrudstyve væk. Det vil også kunne knytte indbrudstyvene til flere indbrud, hvis der er billeder eller optagelser af dem.
Man kan købe trådløs wifi videoovervågning fra nogle få hundrede kr og op til flere tusind. Undersøg markedet godt og køb dem, som vil dække dit behov bedst. Et par af de ting som du skal kigge efter er egenskaber som:
WiFi (eller ip kamera): Optag livebilleder via dit netværk og tilgå evt. kameraet via din smartphone.
Placering: Der er stor forskel på om kameraet skal sidde udenfor eller indenfor. Så sørg for, at kameraet kan holde til vind og vejr, hvis det skal placeres udenfor.
Billedkvalitet: Alt efter prisen, så skal du afgøre hvor skarp kvalitet du ønsker at optage i. En opløsning på fx. 640×480 er lav opløsning, men stadig brugbart til at se hvad der sker på billedet og evt. identificere en indbrudstyv. Vil du have i HD kvalitet, så skal du minimum op i 1080.
Infrarød belysning: Optag og se hvad der sker om natten. Indbrud foregår ofte om natten i ly af mørket. Så denne funktion er god at have.
Hvor stort et område skal kameraet overvåge: De lidt dyrere videoovervågninger har mulighed for, at de kan roteres ved hjælp af din smartphone. Så kan du dække et større område eller ændre vinklen på optagelsen.
Videoovervågning med WiFi, infrarød belysning og opløsning på 640×480 fåes fra ca. 350 kr. Går du op i 7-1.000 kr. så får du. bedre opløsning, roterbart kamera, vandalsikring og infrarød belysning.
Der er flere og flere, som begynder at købe dummy kamera til “videoovervågning”. Altså videoovervågning, som ligner kameraer, der optager, men som er tomme og måske bare har en rød lampe som blinker. De kan flere steder fåes fra 60-90 kr. I mørke er det svært at se med det blotte øje at et kamera er en dummy. Men hav for øje, at indbrudstyve også følger med på nettet og undersøger hvilken type videoovervågning, som er en dummyer. Men det kan være noget, som sætter tvivl hos tyvene.
Husk at det er ulovligt at filme naboer og personer udenfor din grund, som ikke har samtykket.
10. Skiltning
Skilt med alarm i huset. Mange sætter klistermærker og skilte på vinduerne med alarm eller videoovervågning i huset. Nogen har alarm og andre har ikke. Men nogle tyve vil blive usikre og måske gå videre til et nyt hus. Ja, hvor ærgerligt det end er, så tager tyvene nok ikke hjem ved synet af en alarm eller to, men de søger med al sandsynlighed videre til næste hus.
Sæt evt. hundeskilte op. Er der noget tyve har respekt for, så er det hunde. Men hvor stor effekt skiltet i virkeligheden har er uvist. Nogen tyve har forberedt sig på hunde og bedøver dem. Men så er det nok planlagt, at det lige er det specifikke hus de vil ind i, og det ses oftere og oftere da flere indbrud er bestillings-varer.
Du kan få skilte til vinduer og døre hos flere webshops, men jeg anbefaler at de skaffes fra alarmselskaber. Enten hos dit eget alarmselskab, hvor de som oftest er gratis, eller ved et alarmselskab, hvor de vil sælge nogen til dig. Husk også at købe nogen hvor der står “Kameraovervågning”. Om du har det eller ej, så kan det bringe usikkerhed ind hos amatør-tyven.
Alarmkompagniet har et stort udvalg af forskellige typer skiltning.
Jeg vil understrege, at disse metoder med skiltning og videoovervågning i sig selv ikke kan forhindre indbrud, men det kan være med til at skabe en præventiv virkning. Der er ikke lavet undersøgelser om, at det rent faktisk har en præventiv effekt, men det er en formodning at jo flere af de elementer man bringer i spil, jo større præventiv effekt får det.
11. Undgå at have værdier liggende fremme, så man kan se dem udefra
Det er måske mere en reminder, end et egentlig tip. Men husk at få gemt dine værdier væk eller lagt dem ude af syne fra vinduerne. Ingen grund til at vise, at der rent faktisk er nemt omsættelige værdier i huset. Og husk at valuta ikke erstattes af dit forsikringsselskab. Så enten skal du tage dem med eller få dem i en bankboks. Det kan være en rigtig god idé med en bankboks til valuta og arvestykker som smykker. En bankboks koster som regel omkring 500 kr. om året. De penge kan altså hurtigt være tjent hjem. Om ikke andet, så giver det ro i sjælen at man ved, at værdierne ligger sikkert. Du kan også lægge en ekstern harddisk i banken med de vigtigste dokumenter og billeder.
12. Dokumentér dine ejendele
Hav dokumenteret alle dine ting på billede eller film, så du kan huske, hvad du har af ting. I tilfælde af indbrud eller brand kan man i en stresset periode efterfølgende nemt glemme smykker osv. Det kan lyde fjollet at gå og filme alle ens ejendele, men du vil blive bedt om at lave en liste over mistede ting af dit forsikringsselskab. Det kan være svært at kunne huske op til flere hundrede ejendele, ja måske endda 1000 i tilfælde af brand. Så det kan blive både dyrt og ærgerligt for dig ikke, at kunne huske hvad du rent faktisk ejer. Eller kunne dokumentere det.
13. Sociale medier
Sociale medier – ja, det er svært at lade være med at lave status-opdateringer med lækre feriebilleder på de sociale medier. Men fakta er, at tyvene følger med her, for at se hvilket hus de kan begå indbrud i. Der er et par ting, som du kan gøre for at undgå at udlevere din bolig som “indbruds-klar”. Du kan gøre dine status-opdateringer private. Jeg vil anbefale dig at læse hvordan du selv bestemmer hvem, der skal kunne se hvad du deler på Facebook. Du kan selvfølgelig også vente med, at lave status-opdateringer til du kommer hjem. Som ekstra note kan nævnes, at det heller ikke anbefales at poste dine dyre designmøbler osv, da tyvene ofte har bestillinger på bestemte møbler o.lign. Så gør dine statusopdateringer private og del kun med venner og undgå indbrud.
Desuden er det værd at bemærke, at du kan få sværere ved at få dækket dit tab hos forsikringsselskabet, da det betegnes som grov uagtsomhed, at “hjælpe” tyven via Facebook. Så endnu en grund til, at vente med at poste billeder eller gøre indstillingerne private.
14. Låse og vinduessikring
Har du ældre låse i dine døre, så få dem eventuelt skiftet. Nøgler som Ruko Garant Plus er bore-sikret og dirke-sikret. Der kan heller ikke laves kopier af nøglen, medmindre man fremviser et kodekort. Samtidig kan du udnytte lejligheden til, at få samme lås i alle døre og postkassen, så du kan nøjes med en enkelt nøgle.
Du kan se et udvalg af nøgler, låse, låsecylindre, hængelåse osv. hos DenBedsteSikring.dk
Det er en rigtig god idé, at skifte de låse ud du har med vrider på. Skal man bruge en nøgle på begge sider af låsen, så vil det uden tvivl gøre det besværligt for tyven at bruge døren som flugtvej, og transportvej. Du kan være heldig helt at undgå indbrud, da tyven ikke bare kan nøjes med et lille hul og stikke armen ind og låse op.
Har du terrassedøre, hvor det kun kræver et drej med et håndtag før man kan åbne døren? Så skal du overveje at få sat en kode på. Altså et håndtag som kun kan drejes, hvis du indtaster en kode. Det besværliggør arbejdet for tyven. Både når han vil ind, men også hvis han prøver at stikke af med din ejendele, samt at det mindsker hans flugtveje i tilfælde af, at han hurtigt skal væk.
Ældre huse, og nogle nyere, har ofte vinduer, som kan være lette at brække op og åbne. Monter nogle vinduessikringer for at besværliggøre et indbrud.
15. DNA-mærkning
DNA-mærkning er ikke direkte med til, at undgå indbrud, men når tyven prøver at afsætte varer med DNA-mærkning, så er der overvejende sandsynlighed for, at ingen vil aftage det. Desuden er det en af de ting, som kan knytte en indbrudstyv til et gerningssted eller flere gerningssteder, udover videoovervågning, billeder og taget på fersk gerning selvfølgelig. Og det kan have en præventiv virkning. Så sørg for skiltning af metoden. DNA-mærkning er mere og mere brugt og inden længe vil det formentlig være standard i ethvert hjem med DNA-mærkning.
Vil du vide mere om DNA-mærkning, så kan du læse om det her.
16. Tågekanoner og tåge-sikring
Vil du gøre arbejdet ekstra surt for en indbrudstyv, så installer røgkanoner. En tågekanon kan fylde huset op med tæt røg i løbet af sekunder. Nogle har opsat blinkende lys, kombineret med øredøvende sirene, så tyven højst sandsynligt ikke mange tyvekoster med sig, da han hurtigt vil miste orienteringen. En tågekanon skader ikke dine ting og efter en udluftning af huset kan du bruge huset igen. Langt de fleste tågekanoner har væske nok til flere indbrud, så det behøver du ikke spekulere på. Inden tågekanonen er tom, får du signal om at en påfyldning er anbefalet.
Tågekanoner kan være dyre, så undersøg markedet og find ud af hvad du har brug for. Men det skal selvfølgelig sættes i forhold til de værdier man har. Der findes setups til erhverv og private. Og har man et varelager til flere millioner, så er prisen for en tågekanon lav. Det handler også meget om rummet størrelse og værdiernes placering.
Protect har lavet et privat-produkt, som hedder QUMULUS. Sæt det f.eks. sammen med deres ZOLO (GSM alarmsystem), og har du dit helt eget tågesystem, som du styrer ved sms’er, fjernbetjening og en app.
Protect har specialiseret sig i at arbejde med røgkanoner og tågesikring.
17. Skal du sælge dit hus?
Tyvene kigger med overalt. Ikke bare på Facebook og de andre sociale medier. Skal du have solgt dit hus, så kan du regne med, at tyvene også kigger med på boligsiderne. Selvom en salgsannonce tager sig flottest ud med designermøbler og malerier, så finder tyvene frem til de ting de “står og mangler”. Bestillingsarbejdet på bestemte møbler gøres let for tyvene på den måde.
Jeg vil anbefale, at man på en eller anden måde får vidst i annoncen, at man har DNA mærket sine møbler eller helt undgår, at have dem på billederne.
18. Et tip omkring forsikringer
Har du helt styr på, hvordan du er dækket i tilfælde af indbrud? Hvor meget får du dækket? Hvad med de gamle arvestykker? Kan du evt. få en bedre og billigere forsikring, hvis du sikre dit hus med alarm, videoovervågning og DNA mærkning? Flere forsikringsselskaber giver ekstra rabatter, hvis du sikre dit hus så du kan undgå indbrud. Spørg dit nuværende forsikringsselskab og evt. konkurrende forsikringsselskaber.
19. Med en sikringsring fra Zafe-Lock – kan du undgå underboring
Et problem for mange, som har lejlighed. Og i særhed dem, som har vrider på låsen. Så er det at de kan blive udsat for underboring af låsen. Men det er der nu en løsning på. Fordi en dansk opfinder fra Silkeborg var frustreret over gentagende indbrud hos venner og bekendte, med netop underboring som fremgangsmåde.
Se Zafe-Lock’s website og simple, men yderst effektive, produkt. Denne ring kan sætte en effektiv stopper for indbrud i lejligheder.
Sikringringen forhindrer eller forsinker også adgang med hånd ind fra et sidevindue i dør eller dørparti. Hvilket måske er en af de mest brugte metode til, at tvinge sig adgang til dit hus eller din lejlighed.
Men adgang via underboring, brevsprækker, kattelemmer mv. er meget brugte, så her vil sikringsringen være en virkelig fin tilføjelse til at sikre din ejendom.
Lidt ekstra tips i kampen mod indbrud
Tyvene er begyndt at lave deres research før de begiver sig ud på deres røvertogter
Her er en liste over ting du skal kigge efter, når tyvene mærker huse som klar til indbrud. De kigger selvfølgelig efter om du har fjernet tingene og der så er tegn på at der er nogen hjemme. Du kan hjælpe dine naboer og genboer ved, at fjerne mistænkelige ting på deres grund.
Tyvene lægger eller “mærker” huset eller grunden med ting som:
- Blomster foran døren
- Kviste i indkørslen
- Mærker på postkassen
- Flaske på dørmåtten
- Sand på dørmåtten
- Grene på eller foran postkassen
- Klistermærker på bilens hjul
OBS! Den sidstnævnte med “klistermærker på bilens hjul”, den er vigtig! For mange af os “låner” en bil fra bekendte og stiller den i indkørslen, så det ser ud til at der er nogen hjemme, men så dumme er tyvene trods alt ikke. De sætter bare et mærke på hjulene og har bilen ikke hørt sig ud af flækken i et par dage, så er der overhængende fare for, at ingen er hjemme og huset er i en potentiel fare for indbrud.
Alarmsystemer med eller uden vægter?
-Skal man vælge alarmsystemer med eller uden vægter, når man ønsker at undgå indbrud? Hjælper det noget med en vægter, som kommer ud til dit hus efter indbruddet? Det man skal huske på er, at en vægter ikke kommer ud for at anholde en tyv eller stoppe et indbrud. Han kommer for, at sikre dit hus efter indbruddet, så huset ikke står åbent til flere ubudne “gæster” og for at sikre spor til den videre efterforskning. Desværre er der mindre end 7% chance for, at indbruddet opklares (2015).
-Overvej om du skal klippe hækken lidt ned, da tyve ikke er glade for opmærksomhed.
-Få evt. et alarmselskab til at komme og se dit hus efter. Det gør de fleste gratis i håb om et salg.
-Anskaf dig et lille pengeskab som du bolter fast i garagen eller et bryggersskab.
Hvis du finder mine 20 tips til at undgå indbrud interessante, så del dem så andre også kan få gavn af dem. Mangler der gode tips til at undgå indbrud, så del dem i kommentarfeltet.
Vil du have flere gode tips som disse, så giv bloggen et like og vær først på de næste tips.
Har du haft indbrud i hjemmet?
Hvad gør du når uheldet er ude og du har været udsat for et indbrud?
Er gerningsmanden stadig i huset, så sørg for at ringe 112 med det samme. Prøv ikke at overmande tyven selv, men vent på politiet. En desperat indbrudstyv kan tage nogle drastiske og beslutninger og prøve at skade dig.
Er gerningsmanden ikke tilstede mere, så ring 114 og anmeld indbrudet. Politiet vil fortælle dig og hjælpe dig med hvordan du skal forholde dig til indbruddet.
Efter anmeldelsen kan det være fristende at rydde op på et gennemrodet hus, og få gjort status. Men der skal sikres spor fra tyven. Sørg for at få sikret eventuelle billeder og videoer af indbruddet. Har du ikke overvågning, så tag selv lidt billeder og lad alle tingene ligge som de gør og rør ved så lidt som muligt. Så kan politiet sikre spor som fingeraftryk, fodaftryk og DNA spor. Det kan være afgørende i den efterfølgende efterforskning.
Forsikring
Få lavet lister over de ting du har mistet. Det kan være utroligt mange ting som man skal huske, så lav en aftale med forsikringsselskabet om, at du får de efterfølgende uger til, at finde ud af hvad du har mistet. Her er det en stor fordel, hvis du har brugt tip nr. 12 og fået dokumenteret alle dine ejendele i form af billeder eller på film. Husk at notere de mistede tings serienummer, modelnummer eller hvad der kan identificere dem. Find eventuelt kvitteringer frem også. Jo flere informationer du kan komme med, jo lettere er det udregne erstatningssummen. Det vil også være et bevis på at du rent faktisk har ejet de ting du anmelder.
Denne guide er desværre ikke en garanti for, at du kan undgå indbrud, men disse tips kan bruges til forbyggelse af indbrud. Er du i tvivl om, hvordan du sikre dit hus bedst muligt så søg efter professionel hjælp.
Dette blog-indlæg er IKKE sponsoreret af virksomheder og de nævnte produkter i indlægget er vist for eksemplets skyld og visualisering.